Judoclub Reuver

Omdat judo zo'n leuke sport is

Dan Examen

Procedure Dan examen (1e, 2e en 3e Dan)

Als je een Dan examen wil afleggen kan dat tot en met de 3e Dan in je district (Limburg), 4e Dan en hoger wordt landelijk afgenomen.

Wil je voor de 1e Dan opgaan moet je 1 jaar de bruine band hebben en de exameneisen beheersen, de exameneisen staan op de website van JBN/District.

Je kunt het Dan Examen op 2 manieren afleggen.

Examen afleggen met ("Dan punten"), je doet mee aan judo wedstrijden waar je "Dan punten" kunt halen, als je 100 punten bij elkaar hebt mag je op examen en krijg je vrijstelling voor 1 Kata.

Techniesch examen, je legt dan het hele examen af.

Je demonstreerd het Kata, Tachi Waza en Ne Waza zien. Je kunt kiezen uit de volgende Kata. Nage-no-Kata, Katame-no-Kata en Gonozen-no-Kata. Voor de 1e Dan demonstreer je 1 Kata, voor 2e Dan 2 Kata en voor 3e Dan demonstreer je ze alle 3.

Je mag je examen in delen afleggen, bijvoorbeeld eerst het Kata, een half jaar later het Tachi-Waza en weer een half jaar later het Ne-Waza.

Je moet voor ieder onderdeel van het examen slagen, als je voor een onderdeel niet slaagd mag je voor dit onderdeel een herexamen doen.
Je mag twee keer een herexamen doen, daarna moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Voordat je het examen aanvraagt moet je eerst de "oranje kaart" aanvragen, deze heb je nodig om je eventuele 'Dan punten" te laten registreren en om aan te kunnen vragen voor je examen. de "oranje kaart" is 3 jaar geldig.

Het deelnemen aan een Dan examen doe je door het Inschrijfformulier in te vullen, dit moet 4 weken voor de examendatum ingeleverd zijn.

Op de website van JBN/Districten/Limburg kun je meer info vinden.

U bevindt zich hier: Home Judologie Dan Examen