Dan Examen

Procedure Dan examen (1e, 2e en 3e Dan)

De bruine band is de hoogste band die je bij je eigen vereniging kunt halen.

Als je een Dan examen wil afleggen kan dat tot en met de 3e Dan in je district (Limburg), 4e Dan en hoger wordt landelijk afgenomen.

Wil je voor de 1e Dan opgaan moet je 2 jaar lid zijn van JBN, 1 jaar de bruine band hebben en de exameneisen beheersen. De exameneisen staan op de website van JBN.

 

Je kunt het Dan Examen op 2 manieren afleggen.

1. Technisch examen.

Je legt dan het hele examen af, je demonstreerd het Kata, Tachi Waza en Ne Waza.

2. Examen afleggen met "Dan punten".

Je doet mee aan judo wedstrijden waar je "Dan punten" kunt halen, als je 100 punten bij elkaar hebt mag je op examen en krijg je vrijstelling voor 1 Kata.

 

Je mag je examen in delen afleggen, bijvoorbeeld eerst het Kata, een half jaar later het Tachi-Waza en weer een half jaar later het Ne-Waza.

Je moet voor ieder onderdeel van het examen slagen, als je voor een onderdeel niet slaagd mag je voor dit onderdeel een herexamen doen.
Je mag twee keer een herexamen doen, daarna moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Voordat je het examen aanvraagt moet je eerst bij je district de "oranje kaart" aanvragen, deze heb je nodig om je eventuele 'Dan punten" te laten registreren en om aan te kunnen vragen voor je examen. de "oranje kaart" is 3 jaar geldig.

Het deelnemen aan een Dan examen doe je door bij je district het Inschrijfformulier in te vullen, dit moet 4 weken voor de examendatum ingeleverd zijn.

Deze formulieren kun je downloaden op de website van JBN.

Op de website van de KODKKAN kun je zien hoe de technieken moeten worden uitgevoerd.

LET OP!
Op de website van het JBN staan nog de oude Dan examen eisen. Met onderstaande link's kun je de actuele info downloaden.

2022-02-12_vaardigheidseisen-danexamen-judo-1e-tm-3e-dan