Budodag Papendal.

Zaterdag 26 maart zijn we in alle vroegte met 11 judoka’s en 6 begeleiders vertrokken naar Papendal voor de 9e editie van de Nationale Budodag.2022 03 26 budodag
De dag werd geopend door voormalig wereldkampioen Guillaume Elmont en voormalig Europees kampioen Dex Elmont. Hierna was het tijd voor de judoclinics.
De groep -10/-12 kreeg eerst een clinic van Hilde Jager en Natascha Ausma. Na een speelse warming-up werd er geoefend met o-uchi gari en eindigden ze met wat potjes randori.
In de middag kregen ze een clinic van Frank de Wit en Michael Korrel. Michael Korrel leerde de kinderen ne-waza (grondjudo) en verklapte hij wat zijn speciale afroltechniek was.


Frank richtte zich voornamelijk op tachi-waza (staande technieken) en ook hierna werd er randori gedaan. Uiteindelijk werd er afgesloten met een leeuwenspel waarbij beide judoka’s werden belaagd door de kinderen.
Na afloop van beide clinics was er uitgebreid de tijd voor foto’s en handtekeningen, waar de kinderen gretig gebruik van hebben gemaakt.
De groep -15/-18 startte met een clinic van Dex en Guillaume Elmont. Zij hebben daar een drop-morote-seoinage geleerd en een sankaku. Hierna werd er voornamelijk randori gedaan.
In de middag hadden ze een clinic van Roy Schipper. Daar hebben ze twee grondtechnieken geleerd en toen nog wat randori ne-waza gedaan.
Als laatste volgde voor iedereen de kinderpersconferentie met de topjudoka’s waarna er weer foto’s gemaakt konden worden en handtekeningen werden uitgedeeld.
Juul Franssen bleek als gast aanwezig te zijn en hier werden ook nog wat handtekeningen en foto’s van gescoord.
Al met al was het een hele leerzame en gezellige dag. De judoka’s en de begeleiders gingen moe, maar voldaan naar huis.

En nu op naar de 10e editie van de Nationale Budodag. Hopelijk kunnen we volgend jaar met een nog grotere groep judoclub Reuver vertegenwoordigen.