Kamp 2023

2023 09 17 kampOp vrijdag 16 september t/m zondag 18 september waren wij op kamp bij Smelentos in Evertsoord. Nadat we een slaapplek gecreëerd hadden werden de hongerige buikjes gevuld. Later werd er een tocht gehouden in 4 groepen . 2 groepen -12 jaar liepen vanuit Toverland terug naar Evertsoord en de groep Blauw en groep rood gingen in de Peel stokjes zoeken en bij terugkomst konden ze de code kraken. Daarna was er een kampvuur met gitaarmuziek. En om 00.00 uur hadden wij twee jarige waar luidkeels voor gezongen werd en gefeliciteerd. Daarna zijn de kleintjes toch maar naar bed gegaan. En de oudere wat later.


Zaterdagmorgen na het ontbijt was er een workshop boksen onder leiding van Paul. Het was best een zware maar leuke ervaring om kennis te maken met een andere sport. S'middags na de lunch van verse kippensoep en broodje knak werd er een water zeskamp gehouden voor alle deelnemers.
De weergoden waren erg goed hiervoor om afkoeling te zoeken.
Na de spelen was er gelegenheid om te douchen die dat wilde en werd de avondmaaltijd opgediend lekkere macaroni die door 2 ouders voorbereid was. Nadat we opgeruimd hadden werd het kampvuur weer aangemaakt en werd er het weerwolven van wakkerdam spel gespeeld! Het was muisstil. Opeens viel er wat natigheid uit de hemel en ging het spel verder binnen. Toen de regen verdwenen was zijn we weer naar buiten gegaan en werd er een bonte avond gehouden rond het kampvuur en natuurlijk met de marshmallows. Daarna was het voor velen dat het zand mannetje kwam en lekker naar dromenland zijn gegaan.
Op zondag liep de wekker om 07.15 uur af met guten morgen guten morgen ....en werd de slaapplek omgebouwd tot dojo . Daarna was het laatste ontbijt samen en ging de -12 aan de slag met een training onder leiding van sensei Cor en de +12 ging aan de slag met een pubquiz. Daarna werden de rollen omgedraaid en zo kwam er langzaam een einde aan een gezellig en warm kamp met weinig slaap.
Namens de activiteiten commissie willen wij de ouders bedanken die ons ondersteund hebben met de kids brengen en halen en spel begeleiding en drie bikkels die de nachtwacht waren. Zonder hulp was ons dit niet gelukt! Op naar het volgend jaar....